Jari Kymäläinen

Liiketoimintajohtaja

Olen toinen Ensensen perustajista ja toimin nykyisin Ensensen liiketoimintajohtajana. Kehitän toimintaamme ja asiakkaille arvoa tuottavia palveluratkaisuja. Data on aina ollut työtehtävissäni vahvasti mukana. Koko työurani olen toiminut energia-alalla energiajärjestelmien tehokkuuden kehittämisen, uusien energiaratkaisuhankkeiden sekä polttoainehankinnan ja energiantuotannon suunnittelun parissa.

Energiaa uuden kehittämisestä

Olen Jari, toinen Ensensen perustajista ja toimin liiketoimintajohtajana. Kehitän toimintaamme ja asiakkaille arvoa tuottavia palveluratkaisuja. Olen kehittäjä: saan paljon energiaa uuden kehittämisestä ja kehittäessäni uusia ratkaisuja asiakkaiden kanssa. Löydän usein tapoja tehdä asioita paremmin ja tartun innokkaasti haasteisiin niiden toteuttamiseksi käytännössä. Intohimonani työelämässä onkin liiketoiminnan kehittäminen ja sen vaatimien muutosten johtaminen. Vapaa-ajalla nautin rakennus- ja harrasteprojekteissa käsillä tekemisestä niin kotona Nurmijärvellä kuin kesäpaikassa Mäntyharjulla. Innostun helposti aloittamaan uutta, joten joskus saattaa olla liiankin monta rautaa tulessa.

Ensensen perustaminen vuonna 2019 on ollut työurani merkittävin käännekohta. Siitä hetkestä alkoi matka, joka on ollut aivan mielettömän hieno ja unohtumaton, ja kokemuksena ainutlaatuinen. Aivan erityinen kiitos tästä kuuluu asiakkaillemme, jotka ovat luottaneet meihin pitkäaikaisina yhteistyökumppaneina. Ilman Ensensen huippuosaavaa ja asiakassuuntautunutta tiimiä matka olisi varmaan loppunut, ennen kuin se olisi ehtinyt alkaakaan.

Työtehtävissä data vahvasti mukana

Koko työurani olen toiminut energia-alalla energiajärjestelmien tehokkuuden kehittämisen, uusien energiaratkaisuhankkeiden sekä polttoainehankinnan ja energiantuotannon suunnittelun parissa. Data on aina ollut työtehtävissäni vahvasti mukana. Liekki energia-alaa kohtaan syntyi jo lukioaikoina eikä innostus alaa kohtaan ole sen jälkeen laimentunut, päinvastoin. Energia-alan murros tarjoaa jatkuvasti kehitysmahdollisuuksia omaa uraakin ajatellen.

Työurani alkoi Pohjolan Voimalla 2000-luvun alussa valmistuttuani silloisesta Lappeenrannan Teknillisestä Korkeakoulusta. PVO:lla nuorena insinöörinä sain olla mukana CHP-rakentamisbuumissa uusien voimalaitoshankkeiden kehittäjänä. PVO:n ja Fortumin engineering -toimintojen yhdistyttyä vuonna 2003, siirryin tähän noin 500 hengen konsultti- ja suunnitteluyhtiöön (Enprima, myöhemmin ÅF) konsulttihommiin. Näissä tehtävissä pääsin tekemään kymmeniä erilaisia energiantuotannon esisuunnittelu- ja energiatehokkuushankkeita Suomessa ja kansainvälisesti. ÅF:ltä matka jatkui vuonna 2011 Vapolle, jossa vastasin Vapon lämpö- ja sähköliiketoiminnan kehityksestä vuoteen 2019 asti.