Ensense

Kumppanisi energiadatan jalostamisessa ja hyödyntämisessä

Olemme kokenut kehitystiimi, joka auttaa yrityksiä löytämään datan avulla saavutettavat hyödyt ja varmistamaan energiatehokkaiden toimintamallien tuotannollisen käytön. Takaamme asiakkaillemme kustannussäästöt sekä autamme heitä saavuttamaan energiatehokkuus- ja päästövähennystavoitteensa kumppanuusyhteistyömalliin perustuen. Me teemme kanssasi muutoksista mahdollisia kumppanuuteen perustuvalla yhteistyöllä.

Energiatekniikan ja data-analytiikan syväosaamista

Olemme tehostaneet jo kymmenien energia-alan toimijoiden toimintaa kannattavammaksi ja vähäpäästöisemmäksi.

Kustannussäästöjä ja hyötykäyttöön jalostettua dataa

Tuotamme asiakkaillemme huomattavia hyötyjä parantaen koko energiajärjestelmän energiatehokkuutta ja vähentäen päästöjä.

Systemaattisen kehittämisen yhteistyötä

Me todella pistämme kätemme saveen asiakkaidemme kanssa, etsimme aktiivisesti uusia liiketoimintaa parantavia hyödyntämiskohteita ja teemme sen mitä lupaamme. 

Arvoperusteista kehittämistä

🡥

Teemme sen mitä lupaamme.

Kehitysyhteistyömme tuloksilla on merkittävä vaikutus asiakkaidemme ja sidosryhmiemme toimintaan. 

Tuottamamme työn arvo perustuu keskinäiseen luottamukseen. Siksi olemme avoimia ja rehellisiä niin itsellemme kuin asiakkaillemme ja panostamme erityisesti siihen, että teemme sen mitä lupaamme. Pyrimme jatkuvasti vahvistamaan luottamusta avoimen ja kehittävän kommunikoinnin kautta. 

Vastuullisuus on meille ensiarvoisen tärkeää ja olemme sitoutuneet noudattamaan vastuullisuuden periaatteita kaikessa toiminnassamme.

🡥

Arvostamme yhteistyötä ja toisiamme.

Teemme työtä ja kehitymme yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Olemme kärsivällisiä ja kuuntelemme löytääksemme parhaat mahdolliset ratkaisut asiakkaidemme tarpeisiin. Yhteistyön arvostus näkyy asiakkaillemme etenkin kiinnostuksessa asiakkaita ja heidän liiketoimintaansa kohtaan, halussa auttaa sekä työmme laadussa ja selkeydessä. 

Positiivisen yrityskulttuurin luominen on voimavaramme. Joustavuus ja avoin ilmapiirimme syntyy keskinäisestä arvostuksesta, vastuun ja vapauden tasapainosta. Emme usko hierarkioihin, vaan tasa-arvoiseen yhteistyömalliin ja yksilöllisen osaamisen vahvistamiseen.

🡥

Kehitämme rohkeasti uutta.

Energia-alan muutos vaatii kykyä luoda uutta ja muuttaa totuttuja toimintamalleja. 

Meille kehittäminen on luonnollinen tapa toimia ja olemme aktiivisia ja kiinnostuneita kehittämään uusia ratkaisuja energia-alan tarpeisiin. 

Löydämme yhdessä asiakkaidemme kanssa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti parhaat mahdolliset ratkaisut juuri heidän tarpeisiinsa. Olemme valmiita oppimaan ja kehittymään niin yksilöinä kuin yrityksenä ja panostamme kehittymiseemme jatkuvasti.

Mistä kaikki alkoi?

Kaikki alkoi oivalluksesta

Monimutkaistuvien energiajärjestelmien operointi mahdollisimman tehokkaasti vaatii nykyisten toimintamallien kehittämistä. Tiesimme, että uusien dataan pohjautuvien toimintamallien tuominen osaksi asiakkaidemme ydintekemistä kokemukseen pohjautuvien tapojen rinnalle tulisi olemaan haasteellista. 

Me havahduimme tähän haasteeseen ja päätimme muuttaa sen mahdollisuudeksi. Ainoa vaihtoehto oli tuottaa palvelu, joka olisi jo syntyessään todennetusti tehokkuutta parantava, luotettava ja käytäntöön soveltuva. Tämän oivalluksen pohjalta aloimme kehittää uusinta teknologiaa hyödyntävää kokonaisvaltaista tuotannonsuunnittelu- ja optimointipalveluamme. Tätä varten perustimme vuonna 2019 yrityksen nimeltä Ensense. 

Ensensen alkuaskeleet

Vain muutama kuukausi Ensensen perustamisen jälkeen lähdimme pilottina kehittämään Paimion Lämpökeskuksen kaukolämpöjärjestelmän energiatehokkuutta tiiviissä yhteistyössä heidän kanssaan. Kehitimme uusia edistyksellisiä menetelmiä kaukolämpöjärjestelmädatan hyödyntämiseen sekä esittämiseen. Pilotin tulokset vakuuttivat.

Nykytilanne

Onnistunut pilotti vahvisti luottamustamme kehitettyyn teknologiseen ratkaisuun ja avasi yhteistyömahdollisuuksia useiden alalla toimivien yritysten kanssa.

Nykyään teemme yhteistyötä energiajärjestelmien tuotannonsuunnittelussa- ja optimoinnissa noin kymmenen eri energia- ja kaukolämpöyhtiön kanssa. Kasvu on mahdollistanut myös osaavien tekijöiden rekrytoinnit, jonka ansiosta palvelumme kehittyvät entistäkin pidemmälle. 

Mitä seuraavaksi

Aina ensihetkistä tähän päivään Ensensen toimintaa on ohjannut rohkeus sekä tahto tehdä asiat paremmin. Suunnitelmallinen kehitystyömme ei siis lakkaa, vaan se on jatkossakin iteratiivista ja innovoivaa. Laajennamme aktiivisesti palvelukokonaisuuttamme, mm. tällä hetkellä kehitämme polttoaineanalytiikkaa sekä kohdekohtaista asiakasdata-analytiikkaa entistäkin syvällisemmin. 

Lue koko Ensensen syntytarina tähän päivään asti

Tilaa Ensensen uutiskirje

Jaamme 4 kertaa vuodessa arvokasta tietoa uusimmista energia-alan innovaatioista ja datan jalostamisen mahdollisuuksista.

Tilaa