Joel Turunen

Teknologiavastaava

Ensensellä autamme energiayhtiöitä alan nopeassa muutoksessa ja datan hyödyntämisessä liiketoiminnassa. Oma roolini on kehittää nykyisiä ja uusia ratkaisujamme tiiviisti yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tämän ohella hoidan luontevasti asiakkuuksiamme ja mittaroin palveluidemme toimintaa. Konkreettisten ja datasta havaittavien muutosten aikaansaaminen on tärkeä energianlähde omassa työssäni.

Olen ollut Ensensen kyydissä alusta alkaen kesästä 2019. Olen päässyt mukaan kehittämään energiaoptimointipalvelua asiakkaiden kanssa pelkästä ideasta tuotteeksi asti. Matkan varrella olemme kehittäneet lisäksi muitakin analytiikkaratkaisuita kuten ennuste- ja asiakasdata-analytiikkaa sekä viranomaisraportoinnin automatisointia. Analytiikkaratkaisuiden toteutuksen ja kehityksen lisäksi toimin aktiivisesti nykyisten asiakkaiden rajapinnassa varmistaen, että Ensensen palvelut toimivat ja kehittyvät sovitusti. Tämä tarkoittaa myös viikoittaista yhteistä ideointia ja innovointia asiakkaidemme kanssa. Asiakkaiden kanssa kehittäminen onkin mielestäni parasta arjessa ja paras palaute on aina konkreettisen muutoksen saavuttaminen joko asiakkaan työn tai prosessin tehokkuuden parantumisessa. Tällainen tiivis kumppanuusmallinen yhteistyö antaa mielestäni molemmille osapuolille paljon eikä tarvitse yksin miettiä, miten energiadatasta saadaan yhä enemmän tuotettua arvoa ja kilpailukykyä liiketoiminnan tueksi.

Aikaisemmin olen työskennellyt energiantuotantolaitosten käytön ja kehityksen parissa sekä Advenilla että Vapolla. Koulutukseltani olen automaatiotekniikan diplomi-insinööri ja opiskelin prosessien hallinnan ja säätöteorian pääaineeni ohella pitkän sivuaineen energiatekniikasta sekä data-analytiikkaa ja teollisuustaloutta. Vapaa-ajan saan juuri ja juuri kulumaan erilaisten pallopelien harrastelulla sekä vain leppoisasti kotisohvalla pötkötellen.