Oskari Matilainen

Data engineer

Kehitän ja ylläpidän datayhteyksiä asiakkaisiimme ja analyysijärjestelmiä seurantaa ja ennusteita varten.
Työhöni kuuluu jörjestelmien, yhteyksien ja ratkaisuiden tietoturvasta huolehtiminen.
Pitkä kokemukseni ohjelmistoalan startupeista auttaa myös kehittämään Ensensen toimintaa.
Oman ymmärryksen kehittyminen energiaeollisuuden alalta pitää työpäivät mielenkiintoisina.

Homma toimimaan

Olen Ensensen data engineer Oskari. Tittlelistä huolimatta tilastotieteen maisteri pitkällä kokemuksella dataan liittyvän infrastruktuurin, analysoinnin ja tulosten esittämisen saralla. Työurani varrella olen saanut kehittää ratkaisuita, mutta tärkein kokemus on kuitenkin ollut järjestelmien saaminen toimintaan. Ensensellä olen päässyt haastamaan itseäni molemmilla aloilla, sekä omaksumaan myös energia-alan käytännön toimintaa. Vapaa-ajalla urheilun, pelien ja mökkeilyn lisänä pienet kehitysprojektit pitävät päivät täysinä.

Ensenselle tulin syksyllä 2023, jossa teknisten yksityiskohtien omaksumisen jälkeen pääsin heti käsiksi järjestelmien kehitystyöhön. Visaisten kysymysten ja innostavien työkavereiden kera teknisiä ratkaisuita olen päässyt toteuttamaan kokonaisvaltaisessa ympäristössä. Energia-alan perusteellisuus on vähän opettanut uusia kujeita vanhallekin startup- ja dotcom -ajan veteraanillekin.

Siitä on lähdettävä että tähän on tultu

Kiinnostukseni sekä tilastoja että ohjelmointia kohtaan juontavat jo ala-asteajoilta. Tuolloin vahvemmin pääsi kehittymään ohjelmointitaipumukset ensin Basic-ohjelmoinnin parissa ja myöhemmin symbolisen konekielen kera. Helsingin yliopiston matematiikan laitoksella vietetyn kuuden vuoden jälkeen siirryin työelämään suoraan dotcom-kuplaa puhaltamaan verkkopalveluiden kehitykseen, jossa datan keruu, jalostus ja esittäminen muodossa jos toisessa tuli toteutettua. Tämä myös näytti miten kolmihenkisestä firmasta tulee osa suurempaa ja kuinka kasvu yhtiössä tapahtuu käytännön tasolla. 2000-luvulle siirryttäessä päädyin Taloustutkimukselle pyörittämään web-mittausjärjestelmää sekä muita dataan liittyviä tehtäviä. Seuraava etappini oli taas startup, joka toimi myyntileadien maailmassa, jossa datan hankkimisen lisäksi huomattavan laajemmat kysymykset datan jalostamisesta ja yhdistämisestä nousivat työpöydälle. Työn ohella valmistuin jo aiemmin mainituksi maisteriksi, joka antoi hyvää viitekehystä sekä analyysiin että koneoppimismalleihin liittyen.