Toni Lahtinen

Energia-asiantuntija

Vastaan Ensensen ohjelmistokehityksestä ja sisäisen kehityksen koordinoinnista, joiden lisäksi olen vahvasti mukana jokapäiväisessä projektityöskentelyssä. Minulla on koulutukseni sekä aiemman työkokemukseni kautta syvällistä energiajärjestelmiä koskevaa osaamista, jota olen ilokseni päässyt Ensensellä päivittäin hyödyntämään, sekä oppimaan jatkuvasti uutta!

Vastaan Ensensen ohjelmistokehityksestä ja sisäisen kehityksen koordinoinnista, joiden lisäksi olen vahvasti mukana jokapäiväisessä projektityöskentelyssä. Minulla on koulutukseni sekä aiemman työkokemukseni kautta syvällistä osaamista energiajärjestelmistä, energiamurroksesta ja strategisesta energiasuunnittelusta. Energia- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi valmistuin vuonna 2020. Diplomityössäni perehdyin matemaattisten optimointimenetelmien hyödyntämiseen energia-alalla, mistä kertynyttä osaamista olenkin ilokseni päässyt Ensensellä kattavasti hyödyntämään. Opiskelujen ohella ja heti valmistuttuani toimin energia-asiantuntijana Sitowisellä tehden laajalla skaalalla energiakonsultointia aina yksittäisten rakennusten energiasimuloinneista ja -selvityksistä kaupunkitasoisiin energia- ja hiilijalanjälkianalyyseihin. Tämä on auttanut minua ymmärtämään paremmin kaukolämpötoiminnan asiakaspuolen näkökulmaa ja vaatimuksia, mikä on osoittautunut todella hyödylliseksi tietotaidoksi nykyisessäkin työnkuvassani.

Omaan aitoa intohimoa energia-alaa kohtaan, ja moni aamu minulla alkaakin kahvikupin ja alan kirjallisuuden parissa. Ensensen jatkuvan kehittymisen sekä itsensä ylittämisen filosofia on minulle myös hyvin luontevaa entisenä kansainvälisen tason kilpaurheilijana Taekwondo-ottelussa. Vaikkakin treenimääräni ovat sittemmin hieman vähentyneet, niin urheileminen on edelleen lähellä sydäntäni. Myös pianon soittaminen, ulkoileminen ja retkeily kuuluvat mieliharrastuksiini, ja ne ovatkin toimineet hyvänä vastapainona mukavaan mutta myös vaativaan tietotyöhön.